Haber

AK Parti ve CHP Taşköprü belde örgütleri seçmen itirazında bulundu

AK Parti ve CHP Taşköprü belde örgütleri, Yalova İl Seçim Kurulu’na seçmenin usulsüz olduğu iddiasıyla itiraz etti.

Yalova’nın Çiftlikköy ilçesine bağlı Taşköprü beldesinde AK Parti ve CHP belde örgütleri, seçmenlerin taşınması teziyle İl Seçim Kurulu’na itiraz dilekçesi sundu. Demokrat Partili İsmail Arslan’ın belediye başkanı olduğu ilçede, seçmenlerin taşınması konusunda birlikte hareket eden iki partinin belde teşkilat yöneticileri ortak basın açıklaması yaptı.

Taşköprü Meydanı’ndaki açıklamaya AK Parti İlçe Başkanı Beytullah Ilgaz ve CHP İlçe Başkanı Hasan Sarımeşe de katıldı. Ortak metni okuyan Sarımeşe, şunları söyledi:

“31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanları olarak Taşköprü’de ikamet eden seçmenlerin tespit edilmesi ve silinmesi için gerekli çalışmaların birlikte yapılması konusunda mutabakata vardık. Siyasi parti tarafından Taşköprü Merkez Mahallesi ve Yeni Mahalle muhtarlıklarında askıya alınan seçmen listelerinin incelenmesi sonucunda, Taşköprü Belediye Başkanı’na hiç gitmemiş kişilerin isimlerinin tespit edildiğini tespit ettik. Seçim sonucunu doğrudan etkileyebilecek hayatlarındaki Taşköprü beldesi ilçemizde ikamet ediyor olarak gösterilmekte ve isimleri askıya alınan seçmen listelerinde yer almaktadır.Başak Sitesi’ndeki bazı konutlarda misafir vatandaş olarak kaydedilmek üzere çok sayıda ulaşım seçmen kaydı bulunmaktadır. , Zuhal Kent Sitesi ve Taşköprü Merkez Mahallesi. Örneğin Yeni Mahalle Arif Hikmet Kulunyar Caddesi’ndeki Elmakent Sitesi’nde tek konutta oturmamasına rağmen 11 ulaştırma seçmeni kayıtlı. Bunlar aynı sitedeki başka bir evde farklı soyadlara sahip 4 kadın ve 2 erkek olmak üzere toplam 6 seçmenin kayıtlı olduğu bulduğumuz evlerden sadece birkaçı. Taşıdığı tespit edilen seçmenlerin silinmesine ilişkin İl Seçim Kuruluna dilekçe ile gerekli itirazlar yapıldı. Burada Sayın Valimizi, Çiftlikköy Kaymakamımızı ve Yalova İl Seçim Kurulu Başkanımızı, tespit edilen taşıma seçmenlerinin seçmen listesinden silinmesi konusunda harekete geçmeye davet ediyoruz. “Süreci takip edeceğimizi ve seçim sonucunu etkileyebilecek tüm olumsuz ve hukuka aykırı durumların özen ve dikkatle takip edileceğini kamuoyuna saygıyla sunarız.” -YALOVA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu