Haber

Atalay henüz tahliye edilmedi: Avukatlar Çağlayan Adliyesi’nde

Atalay’ın meslektaşları ve arkadaşları, Anayasa Mahkemesi kararının uygulanması beklenen İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin bulunduğu Çağlayan Adliyesi’nde bir araya geldi.

‘ENDİŞELERİMİZ VAR’

Alkışlarla adliyeden çıkan avukatlar, Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. İlk konuşan avukat Kemal Aytaç, “Karar dün verildi ama biz hala bekliyoruz. Kimseden bilgi alamıyoruz. Anayasa Mahkemesi’nin kararı mahkemeye ulaştı mı bilmiyoruz. Acelemiz var. “

‘ADALET BAKANI’NIN AÇIKLAMASI HUKUKU VE AHLAK DEĞİLDİR’

Aytaç’ın ardından avukat Muzaffer Değirmenci basın açıklamasını okudu. Açıklamada Anayasa Mahkemesi kararlarının kesin olduğu vurgulandı. Kararın gerekçesini beklemeye gerek olmadığını belirten Değirmenci, “Adalet Bakanı’nın kararın gerekçesini beklemeye ilişkin açıklaması hukuki ve ahlaki değildir. Atalay’ın derhal serbest bırakılmasını bekliyoruz.”

‘Başka bir rezilliğe izin verilmemeli’

Açıklamada konuşan avukatlardan Akçay Taşçı, Türkiye’de herhangi bir hukuki adım atılmadığını belirtti. “Bir hukuk rezilliğine daha izin verilmemeli” diyen Taşçı, Can Atalay’ın bir an önce serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu