Haber

Ayda 200 TL tasarruf edebilirsiniz

İSTANBUL (İGFA) – Kışın son ayına girdik. Kış soğuğu uzun süredir doğalgaz ve elektrik faturalarında hissediliyor. Soğuk havaların artmasıyla birlikte hem doğalgaz kullanımının artması hem de klima ve elektrikli ısıtıcıların kullanımının artması fatura rakamlarını artırıyor.

Karşılaştırma sitesi encazip.com kış aylarında tasarruf etmenin yollarını sıraladı.

Bu teklifleri uygulayarak faturalarınızdan ayda 200 TL’ye kadar tasarruf sağlayabilirsiniz.

İşte o teklifler:

ODA SICAKLIĞINI KORUMA YÖNTEMLERİ

Öncelikle odalardaki sıcak havanın korunmasına yönelik tedbirlerin alınması faydalı olacaktır. Gün içerisinde perdeleri açık tutarak güneş ışığından faydalanabilirsiniz. Perdelerinizi açarak gün doğumundan gün batımına kadar güneşin yaydığı ısıdan faydalanabilirsiniz. Kanepe ve sandalyelerinizi radyatörü kapatmayacak ve aralıklı bırakacak şekilde konumlandırabilir, böylece sıcak havanın kesilmesini önleyebilirsiniz. Sıcak havayı tekrar odaya yansıtarak güç tasarrufu yapmanıza yardımcı olmak için radyatörünüzün arkasına metalize radyatör reflektörü (radyatör arkası) yerleştirebilirsiniz. Isınmanın en etkili yollarından biri kapı ve pencerelere izolasyon bandı uygulamaktır. Bu da tasarrufa önemli katkı sağlayan tüyolardan biridir. Isıtmadığınız odaların kapılarını kapatarak sıcak havanın belirlenen alanda kalmasını sağlar ve soğuk havanın evin geneline yayılmasını engellersiniz.

KULLANIM SÜRESİNE DİKKAT EDİN

Gündüzleri havalar daha sıcak olacağından gündüzleri kombinin ısısını düşürüp akşamları açabilirsiniz. Isıtmayı yalnızca ihtiyaç duyulduğunda kullanmak, paradan tasarruf etmenin en iyi yoludur. Kullanmadığınız odaların ışıklarını daima kapalı tutun. Özellikle evin koridor gibi kısa süreli kullanılan alanlarında ışıklar açık bırakılabiliyor ve buna dikkat etmekte fayda var.

BAKIM VE YALITIM DETAYLARI ÖNEMLİDİR

Ayrıca kombinizin bakımını özellikle kış aylarından önce yılda bir kez yaptırmanızda fayda var. Enerji tasarrufunun en önemli destekçilerinden biri izolasyondur. Kötü yalıtılmış çatılar ve duvarlar değerli gücü boşa harcayabilir. Bu nedenle bina izolasyonunuzun yeterli olduğundan emin olmalısınız. Pencerelerin çift camlı olması sıcak ve soğuk hava stabilitesini sağlayarak uzun vadede tasarrufa katkı sağlar.

EV ALETLERİNİN KULLANIMI:

Küçük ev aletlerinin kullanımına dikkat etmek de para tasarrufu yolunda önemli bir adımdır. Küçük detaylar faturalara değerli katkılar sağlayabilir. Bunlardan biri de kullanılmayan elektrikli aletlerin fişini prizden çekmektir. Elektrikli aletler, kapalı olsalar bile fişe takıldığında elektrik tüketmeye devam ederler, bu yüzden buna dikkat etmekte fayda var. Su ısıtıcısını ihtiyacınız kadar suyla doldurmak, gereken süreyi kısaltacaktır. Beklemede olan çay makinesi, tost makinesi, kettle gibi aletlerin kapatılmasında da fayda var. Fırında ön ısıtma gerektiren bir yemek pişirilecekse zaman ayarı yapılmalıdır. Gereksiz ön ısıtma elektrik israfına neden olur.

KÜÇÜK DETAYLARI KAÇIRMAYIN

Aydınlatmadan tasarruf etmek için akkor ampullere göre daha uzun ömürlü oldukları için floresan veya LED ampuller kullanmakta fayda var. Ortalama bir hane, ampullerini LED ile değiştirirse ayda yaklaşık 100 TL’ye kadar tasarruf edebiliyor.

BEYAZ EŞYA KULLANIMI

Beyaz eşyalarda yüksek güç sınıfına sahip cihazların kullanılması tasarruf için olmazsa olmazdır. Ayrıca buzdolabı, fırın, televizyon, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi gibi düzenli olarak kullandığınız beyaz eşyalarda kullanım şeklinizi değiştirerek küçük tasarruflar da sağlayabilirsiniz. Örneğin tam dolu bir çamaşır makinesini veya bulaşık makinesini çalıştırmak bunlardan biridir. Yarım yüklü bir makineyi tam performansta çalıştırmak güç israfını artırır. Çamaşır makinesini kısa programda kullanırsanız çalışma süresi ve dolayısıyla elektrik tüketimi kısalacaktır. Bulaşık makinesinin kapağını açık bırakarak bulaşıkların kurumasını sağlayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu