Haber

Bafra’da engellilere ücretsiz EKPSS hazırlık kursu fırsatı

Bafra’da Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (EKPSS) hazırlananlara ücretsiz kurslar açılıyor.

Bafra Görme Engelliler Derneği, Bafra Halk Eğitim Merkezi ve Bafra Gençlik Merkezi’nin katkılarıyla düzenlenen EKPSS hazırlık kursuna katılan 3 görme engelli kursiyer sınavı kazanarak atamaları yapıldı.

Bafra Görme Engelliler Derneği Lideri Ömer Ergül, kursun düzenlenmesinde destek veren kurum ve kuruluşlar ile kurs eğitmenlerine teşekkür etti.

Ergül, kursa katılan görme engelli Ümit Kaan, Bilgehan Kurt ve Murat Yanık’ın EKPSS’de başarı ile halka atandığına dikkat çekti.

Bafra Gençlik Merkezi Müdürü Selim Erdoğan, “Geçmişte çok sayıda kursiyerimiz atanmıştı. Bu kez yapılan atamada kursiyerlerimizden üçü atandı. Tabii ki onlar bizim gurur kaynağımız. Hamdolsun emeğinin karşılığını alıyoruz. emeklerimiz birer birer.Tabii atanmayı bekleyen kursiyerlerimiz de var.Bu arkadaşlar bir sonraki sınav için çok heyecanlılar.İyi hazırlansınlar diye kursumuz kesintisiz devam ediyor.Kursa katılmak isteyen engelli vatandaşlarımız gelebilirler. ve istedikleri zaman kurumumuza başvururlar.” söz konusu.

Bilgehan Kurtsa, ilçe merkezine 14 kilometre uzaklıktaki bir köyde yaşadığını belirterek, şunları söyledi:

“Tarımdan geçimimizi sağlıyoruz. Ailemi geçindirmek zorundaydım. Bafra Gençlik Merkezi’nde EKPSS hazırlık kursu olduğunu öğrendim. O an her şeyi hızla bıraktım. Köyümüzden şehre ulaşım sıkıntı olduğu için benim için sorun oldu.” , Olumsuz hava şartlarına rağmen her gün kursa gitmek için özel servis tuttum.Uzun ve meşakkatli maratonun sonunda çok şükür subay oldum.Doğal olarak hocalarımız burada büyük emek sarf ettiler.Burası için çok emek verdiler. gece gündüz atanıyoruz. Allah onlardan razı olsun. Bu kursa katılmasaydım 86 puan almam mümkün olmayacaktı. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Gideceğim.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu