Haber

Çanakkale Ruhunu Yaşayacaklar

Keçiören Belediyesi, depremzedeler için kurduğu yardım toplama merkezlerinde gönüllü görev üstlenen gençler için Çanakkale gezisi düzenlemeye devam ediyor. Bu kapsamda dün yola çıkan yeni konvoy, Keçiören Belediyesi önünden Çanakkale’ye uğurlandı.

Türk tarihinin değerli dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Zaferi’ni gelecek nesillere anlatmak ve milli değerleri aşılamak için bu tür geziler düzenlediklerini söyleyen Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Çanakkale ruhunu aşılamaya çalışıyoruz. Hem belediyemizde staj yapan hem de Keçiören’imizde ikamet eden ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerimizde.Geziler düzenliyoruz.Atalarımızın bu toprakları büyük fedakarlıklar ve emeklerle bize vatan yaptıklarını yaşatıyoruz. canları pahasına.Deprem felaketinde gençlerimizin çok basiretli ve çalışkan olduklarını gördük.Allah tüm çalışkan ve fedakar ecdadımıza yakışır gençlerimizden razı olsun.” söz konusu.

Çanakkale’ye gelen öğrencilere Keçiören Belediyesi rehberleri tarafından Çanakkale savaşları ve zaferi hakkında bilgi verilecek. Gençler de gittikleri yerlerde anı ölümsüzleştirerek milli duyguları doyasıya yaşayacaklar.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

camolukhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu