Haber

Çin Moğolistan’a Sebze ve Meyve İhracatında Yeni Kanal Açıyor

Çin’in kuzeyindeki İç Moğolistan Özerk Bölgesi, Hohhot’ta düzenlenen Çinli çiftçilerin hasat festivalinde üzüm tadımı yapan ziyaretçiler, 19 Eylül 2022. (Fotoğraf: Peng Yuan/Xinhua)

HOHHOT, 20 Aralık (Xinhua) — Çin, Pazartesi günü Moğolistan’a yeni bir meyve ve sebze ihracat kanalı açarak ülkenin kuzeyindeki İç Moğolistan Özerk Bölgesi’ndeki Ganqmond Limanı’ndan 18,5 ton taze ürün gönderdi.

Aralarında elma, armut, domates ve hıyarın da bulunduğu 18 çeşit sebze ve meyveyi taşıyan tırlar, Bayan Nur kentindeki kara limanından geçerek Moğolistan’ın Güney Gobi eyaletine doğru yola çıktı. Maden sahasındaki nüfus.

Bayan Light liman idaresi ticaret ofisi müdür yardımcısı Lyu Xiaojun, geçmişte meyve, sebze ve diğer günlük ihtiyaçların Çin-Moğol ucundaki en büyük kara limanı olan Erenhot üzerinden Moğolistan’ın başkenti Ulan Batur’a taşındığını söyledi. ve oradan Güney Gobi’ye.

Lyu, yeni nakliye mesafesinin yaklaşık 1.500 kilometre daha kısa olduğunu, bunun da maliyetleri düşürdüğünü ve eserlerin tazeliğini koruduğunu kaydetti.

Lyu, “Bu yeni platform ile şirketlerimiz, yüksek kaliteli meyve ve sebze ürünleri ihraç ederken Moğolistan ile alışveriş ve işbirliğini derinleştirebilecek.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu