Haber

Erzurum Valisi Memiş’ten İmamoğlu’na yönelik taşlı saldırıya ilişkin açıklama: Gerekirse tutuklama yapılabilir

Erzurum Valisi Okay Memiş, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun toplantısında meydana gelen taşlı saldırıyla ilgili basın mensuplarına açıklama yaptı.

“Gerekirse Gözaltı Yapılabilir”

Memiş, “Çalışmalarımız devam ediyor. Görüşlerimiz var. Gerekli müdahale de yapıldı. İhtiyaç halinde gözaltı işlemleri de yapılacak ve yapılabilecek. Değerli olan orada öfkelenenlerin sakinleştirilmesiydi. .İmamoğlu Bey’i dinlemek için bölgeye gelen vatandaşlar oradaydı.” “Asli görevimiz sağlıklı bir şekilde oradan ayrılmasını sağlamaktır. Şu anda bunu sağladık. İhtiyaç halinde savcılığa intikal ettirilecek, gerekirse gözaltına alınacaktır.”

“ALINAN ÖNLEMLERE RAĞMEN DIŞTAN MÜDAHALE OLDU”

Erzurum Valiliği Olayın yazılı açıklaması şöyle; “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nun 7 Mayıs’ta Erzurum’u ziyareti sırasında esnaf ziyareti ve vatandaşlarla görüşmesi sırasında çevrede toplanan kalabalık, alınan güvenlik tedbirlerine rağmen, yaptığı konuşma müdahale edilmiş ve İmamoğlu Bey alanı terk etmek zorunda kalmıştır.Olayın ardından Valiliğimizden açıklama istenmiştir.

“TUTULDUĞU YER RESMİ TOPLANTI ALANI DEĞİL”

İlimizde Sayın İmamoğlu’nun miting yaptığı yer resmi olarak belirlenmiş miting alanı değil. Buna rağmen Sayın İmamoğlu’nun konuşması öncesi ve sonrasında gerekli tüm güvenlik önlemleri alınmasına rağmen olayla ilgili soruşturma sürdürülerek olayların daha da büyümesi önlendi.

Kaynak: ANKA / Siyaset

bergamahaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu