Haber

Fiyat Artışları Sonrası Restoranlarda İftar Masaları Boş Kaldı

Restoranlardaki iftar menüleri enflasyonla uçarken bu yıl vatandaşlar oruçlarını evde açmayı tercih etti. Restoranlarda geçen ramazan ayına göre aradaki fark iki katına çıktı.

İstanbul’un birçok semtindeki lokanta ve lokantaların iftar saatinde boş olması dikkat çekti.

İftar menülerindeki fiyatları yüksek bulanlar, iftar için evlerini tercih etti.

Esnafa göre iftar menülerindeki yüksek trend tamamen artan maliyetlerden kaynaklanmaktadır.

Restoran sahibi Orhan Boğdaycı, şunları söyledi: Bu yıl biraz daha yavaşız. Bunun da fiyatlardan kaynaklandığını düşünüyorum.”söz konusu.

Bazı restoran sahipleri özellikle iftar menülerindeki fiyatları düşük tutarak müşteri çekmeye çalıştıklarını dile getirdiler.

Bakırköy’de bir lokanta çalışanı olan Umut Karabulut, maliyetlerle birlikte iftar menülerindeki fiyatların da arttığına dikkat çekerek, “Geçen yıla göre bu yıl ramazan ayında müşteri sayısı azaldı. Şu anda işler kötü. Bu yıl fiyatlar geçen yıla göre daha fazla arttı” dedi.

Karabulut, et fiyatlarına yapılan sık zamların ardından vatandaşların artık restoranlarda et yemeklerini tercih edemediğini vurguladı.

Beyoğlu’nda lokanta sahibi Orhan Boğdaycı, geçen seneye göre bu ramazanda ortamın daha sakin olduğunu belirterek, “Artan maliyetler fiyatları yükseltti. Bu durgunluğun da fiyatlardan kaynaklandığını düşünüyorum.”

İstanbul’da iftar menüsü fiyatları semtlere ve restoranlara göre farklılık gösterirken, fiyatların bir önceki yıla göre yüzde 100’e yakın arttığı belirtiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu