Haber

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden yüzde yüz zam!

Gazibel A.Ş., Gazi Ağaç A.Ş., Gazi Danışmanlık A.Ş., Gaski Güç A.Ş., Gazi Kültür A.Ş. ., Gazi Bilişim A.Ş., Gazi Konut A.Ş.’ye bağlı işçilerin maaşlarına yüzde yüz zam yapılmasının yanı sıra ikramiyeler de 52 yevmiyeden 60 yevmiyeye çıkarıldı.

Bunun yanı sıra, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan, Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Lideri Mahmut Arslan, Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Gaziantep Şube Lideri Halil İbrahim Tanrıöver, GASKİ Genel Başkanı Toplantıya Yönetici Hüseyin Sönmezler, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Daire Başkanı Nurullah Bilici, Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Alici, Öz Güven-Sen Genel Başkan Yardımcısı Murat Ünal katıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan, imza töreni öncesinde yaptığı sunumda son on yılda verilen hizmetler hakkında bilgi verdi.

ŞAHİN: HAK-İŞ HER ZAMAN ARKAMIZDA

Uzun bir yol kat ettik. Bugünün ve bu anın tanığıyız. Uzun bir yola gidiyoruz. Haklar çok değerli bir şeydir. Gerçeğin adı çok büyüktür. Çalışan kadınlarımızın haklarını ve yasalarını korumak. Sahada daha fazla faydalanmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Hem kariyer sahibi olabilmeleri hem de çocuk sahibi olabilmeleri için özel projeler yaptık. Bize gelen, hak ile sabır dileyen bizdendir, akıl ve ahlâkla bizi aşan bizdendir. Bu salon o salon. Hak-iş her zaman arkamızda oldu. Özlük haklarına ve çalışkanlığa karşı sert bir duruş sergiledi. Medeniyet bize emrediyor. Personelin teri kurumadan hakkının verilmesini emreder. Dua en büyük silahtır. Nasıl ki bir insanın zekatı varsa, bildiğim ve öğrendiğim medeniyet kodlarımız, kurumun da zekatı olduğunu, yetimlerin, fakirlerin, mağdurların, muhtaçların bu şehrin, bu şehrin canlarının bize emanet olduğunu gösteriyor. Ailenin malı, inancı bize emanettir, makamlar ise en büyük imtihandır.

ŞAHİN: ARTIK BÜTÜN Türkiye GAZİANTEP MODELİNİ KONUŞUYOR.

Başkan Fatma Şahin, afet ve salgın hastalıklar sonrasında ülkeyi büyütme gücünün iş birliğiyle elde edildiğini belirterek, “Bir toplumun efendisi, o toplumun hizmetkarıdır. Gönüllü belediyeci olmak, önce kendi ailenizle olur. Biz değiştiremeyiz. Dünya. Benim görevim bu şehrin 2 milyon insanınadır. Bu şehre hizmet etmek için önce çalışma arkadaşlarımın kendine güvenmesi gerekiyor. Artık tüm Türkiye, Gaziantep modelini konuşuyor. Biz de bu güçle yolumuza devam ediyoruz. Hepimiz işimizi çok iyi yapmalıyız. Bu anlayışla yolumuza devam etmeliyiz. Bir sözümüz vardı. Dualarımızı aksatmadan çalışmalarımızı sürdürmeliyiz. En zor şartlarda bile çalışanlarımızın isteklerini kabul etmeliyiz dedik.

ARSLAN: BU TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ TÜRKİYE’DE SON ZAMANDA İMZALADIĞIMIZ EN ÖNEMLİ SÖZLEŞMELERDEN BİRİSİDİR.

HAK-İŞ Konfederasyonu ve Hizmet-İŞ Sendikası Genel Lideri Mahmut Arslan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in belediye başkanlığı öncesi meclis ve bakanlık dönemlerinde yaptığı değerli çalışmalara değinerek, şunları söyledi:

“Gaziantep zor bir coğrafyada. Dünyanın en büyük kaoslarından biri yanı başınızda yaşanıyor. Yaşananların ülkemizde sorun haline gelmemesi için gösterilen çabaların farkındayım. Geleceğine umutla bakabilen insanlar için bu şehri yaşanabilir bir şehir haline getirmek hiç de kolay değil. Güvenli şehir olabilmek için Önder Fatma Şahin gibi bir başkana ihtiyacımız var. Bugün yine keyifli bir toplu iş sözleşmesi için buradayız. Tüm zorluklar üst üste gelse de pandemi, deprem, yüksek hayat pahalılığı gibi zorluklarla mücadele etmeye kararlı olmalıyız. Deprem anında her bir çalışanımız bir misyon duygusuyla işe koştu, kent ve kentliler için çalıştı. Elbette bu başarı öyküsünün ödüllendirilmesi gerekiyordu. Toplu iş sözleşmesinde gördüğümüz rakamlar, Türkiye’de son dönemde imzaladığımız protokol ve toplu sözleşmelerin en öne çıkanlarından biri” dedi.

HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı Hizmet-İş Sendikası’nın Gaziantep İl Başkanı Halil İbrahim Tanrıöver, yaptığı konuşmada, imzalanan toplu iş sözleşmesinin çalışanların mali ve idari haklarını korumayı ve geliştirmeyi amaçladığını söyledi. Tanrıöver konuşmasında toplu iş sözleşmesine emeği geçenlere de teşekkür ederek hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından protokolün katılımıyla imza töreni gerçekleştirildi.

merkezefendiajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu