Haber

Giresunspor-Eyüpspor kuraları çekildi

Trendyol 1. Lig’in 21. haftasında konuk ettiği Giresunspor ile Eyüpspor, golsüz berabere kaldı. Maçın ardından antrenörler maçla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklama yapan Giresunspor Teknik Direktörü Serhat Güller, alınan puanın oyuncuların moral ve motivasyonu açısından çok önemli olduğunu belirtti.

Güller, “Öncelikle puan aldığımız için mutluyuz. Son 3 haftayı düşündüğümüzde alınan puan genç futbolcularımız için çok değerli, moral ve motivasyon açısından önemli. Tam olarak bilmiyorum” dedi. Bu puan bizim ligde kalmamıza ne kadar yardımcı olur, zaman gösterecek. Ancak genç oyuncularımızın moral ve motivasyona ihtiyacı var. Vardı. Bu beraberliğin onları üst sıralara taşıyacağını düşünüyorum. Eyüpspor’u oynadığı maçlarda iyi analiz etmeye çalıştık. Kenarlardan topu çok getiren, orta blokta ve üçüncü bölgede iyi paslar yapabilen bir takım. Bunun için önlem almaya çalıştık. Kenarları oyun olarak kapattık. Arka bloğumuz 5 oldu. “Blok halinde oynamaya çalıştık. Ancak her şeye rağmen genç olmalarına ve bu ligde maç oynamamalarına rağmen bizim oyun kurgumuzu ve planımızı sahada iyi uyguladılar. Lige devam eden oyuncularımızın aynı özgüven ve moraliyle önümüzdeki maçlarda daha iyi sonuçlar alacağımızı umuyorum” dedi.

Kerem Yavaş: “Giresunspor savunmasını geçemedik”

Eyüpspor Teknik Yöneticisi Kerem Yavaş, karşılaşmanın favori takımı olduklarını ancak Giresunspor savunmasını geçemediklerini belirtti. Yavaş, “Maç öncesinde favori olduğumuz bir maçtı ve 3 puan almamız gerekiyordu. Ancak sonuca baktığımızda öyle olmadı. Çünkü maçlar kağıt üzerinde oynanmıyor. Çıkmak zorundasınız. sahada ve kağıt üzerinde üstünlüğünüzü gösterin. Maçın ilk yarısında 5-4-1 savunma bloğuyla karşılaştık. Aynı şekilde Giresunspor da kaç haftadır böyle oynamadı. Bunu doğru uyguladılar. Maçın ilk yarısında birkaç pozisyon vardı, bunları değerlendirseydik savunma dirençleri kırılırdı ve bizim için daha kolay olurdu, ancak dakikalar ilerledikçe golün gecikmesi onları daha çok motive etti ve savunmaları daha da güçlendi. Güçlendik. Bunun sonucunda da ‘Savunmayı geçemedik. Giresun’u tebrik ediyorum. Bunu hak ettiler ve iyi mücadele ettiler. Hedefledikleri noktaya ulaştılar. Bizim için de üzücü bir gün. Bu dersleri alıp önümüzdeki maçlara bakacağız” dedi. -GİRESUN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu