Haber

İsveç’te Kuran’ın yakılması Konya’da protesto edildi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, İsveç’te Kuran-ı Kerim yakılmasıyla ilgili olarak, “İsveç tek İslam düşmanı Kuran-ı Kerim yakarak bu duyguyu söndürebileceğini sanıyor. Bunu ifade özgürlüğü adı altında yapıyor. ifade özgürlüğü değil, İslamofobinin çok açık ve net bir adıdır, bu bir nefret suçudur.” dedi.

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından düzenlenen “Kur’an-ı Müdafaa Yürüyüşü”ne yüzlerce kişi katıldı.

Kılıçarslan Meydanı’nda ellerinde bayraklar, Kuran-ı Kerim ve pankartlarla toplanan kalabalık, Aleaddin Bulvarı’ndan Şerafettin Parkı’na kadar sloganlar attı.

Konya STK Platformu Lideri Adem Ceylan, Kuran’a yapılan herhangi bir kabalık karşısında sessiz kalmayacaklarını söyledi.

“Özgürlük” adı altında her şeyi değersizleştiren, her türlü kutsalı aşağılayan bir zihniyetle çabalarını sürdüreceklerini vurgulayan Ceylan, şunları kaydetti:

“Sorun şu ki İsveç bu alçaklığa niyet özgürlüğü adı altında izin veriyor. Batı düşünce özgürlüğü, insan hakları, demokrasi derken asla samimi olmuyor. Bu sözler insanlığın kanını sonuna kadar emmiş süslü sözlerdir. “Kur’an-ı Kerim’leri ateşe veren inkarcıların yaptıkları sıradan bir çirkinlik değildir. Çünkü bu eylem örgütlü bir kötülüktür. İsveç’in önce izin vermesi, sonra yapılmasını sağlaması, sonra da desteklemesi alçakça bir harekettir.”

“Bunu kalbimizle, nefretle kınıyoruz”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, Kuran’ı Kerim’i yakarak İslam dinini yok etmeye cüret edenlere bu meydanların her zaman gereken cevabı verdiğini belirterek, “İsveç, İslam düşmanı Kuran’ı yaktığında bu duyguyu göstermiştir. Onu söndürebileceğini sanıyor. Bunu ifade özgürlüğü adı altında yapıyor. Bunun adı ifade özgürlüğü değil ama adı çok açık ve net bir şekilde İslam düşmanlığıdır. Bu bir nefret hatasıdır. Bunu kalbimizden ve kalbimizden nefretle kınıyoruz.” dedi.

Bu tür eylemlerin Müslümanları daha da sıkıştıracağını vurgulayan Usta, bu zulümlere karşı dimdik duracaklarını ve Müslümanların haklarını korumak için daha çok çalışacaklarını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu