Haber

İYİ Parti Çomez’den BAE’ye Sedat Peker Mektubu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Danışmanı Turhan Çömez, Londra’daki Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Büyükelçiliği’ne giderek Sedat Peker’e uygulanan ‘dijital tecridin’ kaldırılmasını istedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Başdanışmanı Turhan Çömez, 2 avukat eşliğinde Londra’daki BAE Büyükelçiliği’ne giderek BAE Devlet Başkanı Khalifa bin Zayid Al Nahyan’a bir mektup bıraktı.

Sedat Peker’e uygulanan dijital tecridin kaldırılmasını talep ettiklerini yazıda anlatan Çömez, şunları kaydetti: ‘Şüphesiz Sedat Peker tartışmalı bir kişilik olsa da bugün vereceği bilgiler Türkiye’deki birçok yolsuzluğun, hukuksuzluğun ve hatta yüz karasının ortaya çıkması açısından önemlidir.dedi.

“Umarız Türkiye’de hukuk olması gerektiği gibi işliyor” ?

Yanıtın olumlu olacağına inandığını söyleyen çırak, ‘ Umuyoruz ki Türkiye’de hukuk olması gerektiği gibi işliyor ve Sedat Peker’in kendisiyle ilgili davalarda hesabını verecek bir şeyi varsa veriyor ya da kanun neyi gerektiriyorsa onu veriyor ama Türkiye ve Türk devleti onun elindeki bilgileri kullanıyor.‘ söz konusu.

Sedat Peker’in yapacağını söylediği paylaşımları seçime iki ay kala yapıp yapamayacağı ise soru işaretleri arasında.

Peker, üzerindeki dijital tecridin kalkmadan sosyal medyadan paylaşım yapmasının mümkün olmadığını belirterek, “Ölsem de sözümü tutarım ama tabi bunun için tecridin kaldırılması gerekiyor. Bunun için muhalefetin çaba göstermesi gerekiyor. Tecrit kalkarsa sözümü tutacağımı herkes görecek. ‘Ölsem de’ dediği öğrenildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu