Haber

Kazakistan: Tahran’daki Azerbaycan Büyükelçiliği’ne düzenlenen saldırıyı kınıyoruz

Kazakistan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliği’ne düzenlenen silahlı saldırı şiddetle kınandı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, diplomatik misyonlar ve temsilcilerine yönelik her türlü şiddet ve saldırının kabul edilemez olduğu vurgulandı.

Açıklamada, “Kazakistan Dışişleri Bakanlığı, 27 Ocak’ta Tahran’daki Azerbaycan Büyükelçiliği’ne düzenlenen ve diplomatik misyon çalışanlarının ölümü ve yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı saldırıyı şiddetle kınıyor. Bu tür saldırıların Kazakistan’ın temel ve normlarına aykırı olduğuna inanıyoruz.” uluslararası hukuk ve genel kınamaya tabidir.” ifadeler kullanılmıştır.

Açıklamada, İran makamlarının kapsamlı bir soruşturma yürüteceklerinden ve faillere gerekli cezayı vereceklerinden emin oldukları kaydedildi. ifadesi yer aldı.

Etkinlik

Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliği’ne sabah saatlerinde düzenlenen silahlı saldırıda büyükelçilik güvenlik şefinin öldüğü, 2 güvenlik görevlisinin de yaralandığı bildirildi.

İranlı yetkililer saldırganın yakalandığını duyurdu. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı da saldırıyı kınadı ve Tahran Büyükelçiliği’nin boşaltılacağını duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu