Haber

Malatya’da ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor

Malatya’da ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor

MALATYA – Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya’nın Akçadağ ilçesindeki ağır hasarlı binaların yıkım süreci devam ediyor.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremden etkilenen Malatya’nın Akçadağ ilçesindeki ağır hasarlı binaların yıkım çalışmaları sürüyor. 29 kişinin yaşamını yitirdiği ve çok sayıda binanın hasar gördüğü ilçede, kontrollü yıkımların ardından ortaya çıkan kazların çoğu kamyonlarla çöplüklere taşınıyor.

“Devlet millet el ele bu yükün altında duracağız”

Akçadağ’ın kentte meydana gelen depremlerde büyük yıkıma uğrayan 4 ilçeden biri olduğuna işaret eden Akçadağ Esnaf ve Sanatkarlar Odası Fatih Şahin, “6 Şubat depreminden sonra ilçemizde büyük bir yıkım meydana geldi.” devlet ve vatandaşla el ele vererek bu yükün altında duracağımıza inanıyoruz. Allah devletimize zarar vermesin” dedi.

“Depremden sonra ilçenin nüfusu 10 kat arttı”

İlçe merkezinde esnaf olarak çalışan Ali İmer, yıkım çalışmalarının tamamlanmasının ardından başlaması beklenen yeniden yapılanma sürecinin planlı bir şekilde yürütülmesinin öneminin altını çizerek, “İlçemizde ağır hasarlı binaların yıkımı devam ediyor. çarşı devam ediyor. Depremlerden sonra ilçenin nüfusu 10 kat arttı. İlçe merkezimiz bu durumu kaldıramaz durumda. Yeni yapılaşma.” “Planlı çarşımızın uzun vadeli bir planlama doğrultusunda yapılmasını istiyoruz. Öte yandan ilçemiz genelinde deprem evlerinde çalışmalar hızla devam ediyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

hacibektasajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu