Haber

Son dakika! YKS 17-18 Haziran tarihlerinde yapılacak, başvurular bugün itibariyle başlıyor.

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2023-YKS) 17-18 Haziran 2023 tarihlerinde yapılacaktır. Başvurular bugün başlıyor.

TAKVİM AYARLANDI

17 Haziran 2023 tarihinde Temel Yeterlilik Testi (TYT), 18 Haziran 2023 sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT), öğleden sonra oturumunda ise Yabancı Dil Testi (YDT) uygulanacaktır.

DEPREM MAĞDURLARINDAN MUAYENE ÜCRETİ ALINMAYACAK

ÖSYM’den yapılacak açıklamada, “2023 YKS başvurularında ‘afet bölgesi’ ilan edilen 11 il ve 1 ilçede ikamet eden ve deprem sonrası diğer il ve ilçelere göç eden adaylardan sınav ücreti alınmayacak.” söylendi.

BAŞVURULAR 23 MART’A KADAR DEVAM EDECEK

Sınava başvurular 8-23 Mart 2023 tarihleri ​​arasında yapılacaktır. Adaylar başvurularını 8 Mart 2023 saat 12:00’de ÖSYM Başvuru Merkezleri üzerinden veya ÖSYM’nin https://ais.osym adresinden bireysel olarak yapabileceklerdir. .gov.tr ​​adresi veya ÖSYM Aday İşlemleri Taşınabilir Uygulaması. Sınavla ilgili detaylı bilgiye 2023-YKS Kılavuzundan ulaşabilirsiniz. Sınava başvurmak isteyen adaylar aşağıdaki linkten Kılavuza ulaşabileceklerdir. Sınava başvuracak adayların Kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN PAYLAŞ

YKS takviminin belirlenmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sevgili genç kardeşlerim, bugün başvuru süreci başlayan YKS’de hepinize başarılar diler, hedef ve hayallerinize en güzel şekilde ulaşmanızı temenni ederim.” terimleri kullandı.

orta-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu