Ekonomi

TCMB’nin yeni başkanı belli oldu

Investing.com – Merkez Bankası Başkanlığı görevine Başkan Yardımcısı Fatih Karahan atandı.

Fatih Karahan yeni lider oldu

Cumhurbaşkanlığının aldığı son kararlar Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 35. maddesi ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2. maddesi uyarınca görevden alındı.

Boşalan TCMB Başkanlığına, 14 Ocak 1970 tarih ve 1211 sayılı Kanunun 25’inci maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2, 3 ve 7’nci maddeleri uyarınca Başkan Yardımcısı Fatih Karahan atandı.

Fatih Karahan kimdir?

1982 yılında Eskişehir’de doğan Fatih Karahan, eğitim hayatına Boğaziçi Üniversitesi Matematik ve Endüstri Mühendisliği Bölümlerinde başlamış ve 2006 yılında bu üniversiteden mezun olmuştur. Akademik kariyerine devam eden Karahan, İktisat alanında yüksek lisans ve doktora eğitimini başarıyla tamamlamıştır. 2012 yılında Pensilvanya Üniversitesi.

Meslek hayatına 2012 yılında New York Federal Reserve Bank’ta ekonomist olarak başlayan Karahan, burada İşgücü ve İşgücü Piyasası Çalışmaları Lideri ve para politikası danışmanı olarak çalıştı. Ayrıca Columbia Üniversitesi ve New York Üniversitesi’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak aktif rol aldı. Karahan, 2022’den itibaren Amazon’a bağlanacak (NASDAQ: AMZN) kıdemli ekonomist olarak görev yaptı ve Kasım 2022’de Baş Ekonomist pozisyonuna atanarak kariyerine yeni bir ivme kazandırdı.

Fatih Karahan’ın profesyonel yolculuğu, 28 Temmuz 2023 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Vekili olarak atanmasıyla doruğa ulaştı.

habergurpinar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu