Haber

UMAD, İsveç ve Hollanda’da Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırıyı kınadı

Uluslararası Müslüman Alimler Dayanışma Derneği (UMAD) Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Ekinci, İsveç ve Hollanda’da Kuran-ı Kerim’in yakılmasına ve yırtılmasına tepki göstererek, “Bu kitabı yakmaya çalışanlar aslında barışı yakmaya çalıştılar. kardeşlik, barış, adalet, birlik ve mutluluktur.” dedim.

UMAD Yönetim Kurulu Başkanı Abdülvahap Ekinci, başkan yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Karataş ve Dr. Adem Ergül, yüksek istişare kurulu üyeleri Mehmet Beşir Eryarsoy ve Prof. Dr. Kadir Kars yönetim kurulu üyesi Kerim Buladi ile İsveç ve Hollanda’da Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırı.

Türkçe ve Arapça konuşan Abdulvahap Ekinci, İsveç ve Hollanda’da Kuran’ı yakma ve yırtma eylemlerinin insanlıkla bağdaşmadığını söyledi.

Kuran’ın amacının bu eylemlerle yakılmak olduğunu vurgulayan Ekinci, “Kur’an tüm insanlığı zulümden, küfürden, cehaletten ve aklımıza gelen her türlü karanlıktan aydınlığa çıkarmaktır. İlmin, irfanın, hakikatin, kardeşliğin ve barışın… “Bu kitabı yakmaya çalışanlar aslında barışı, kardeşliği, barışı, adaleti, birliği ve mutluluğu yakmaya çalıştılar. Bu açıdan biz Müslümanlar olarak tüm insanlara karşı tepkimizi göstermeliyiz ve tüm insanlık da bu harekete karşı tepkisini beyan etmelidir.” dedi.

Bu insanlık dışı olay ve suça karşı başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere devlet adına yapılan tüm açıklamaları takdirle karşıladıklarını ifade eden Ekinci, konuyla ilgili açıklamalarından dolayı Müslüman devletleri tebrik etti.

Basın toplantısında, UMAD ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarına üye 110 akademisyen ve profesörün onayladığı bildiriyi, Prof. Dr. Mustafa Karataş okudu.

Açıklamada, Recep ayının ve Ramazan ayının başladığı bu günlerde, Müslümanların kutsal kitabı Kuran-ı Kerim’i İsveç’in Stockholm kentindeki Türkiye Büyükelçiliği önünde yakmak amacıyla akıl ve vicdandan yoksun bir provokasyonla karşılaşıldığı hatırlatıldı. Ramazan ayını müjdeleyen üç ay gerçekleşti.

Aynı vaziyette Hollanda’daki Pegida hareketinin başının Kur’an-ı Kerim’i yırttığını hatırlatan açıklamada, “Avrupa’da İslam’a karşı artan kin ve nefret neticesinde bu menfur hadiseye izin veren İsveç makamları, Müslümanları ve ülkemizi hedef alan saldırıları düzenleyerek İslamofobiyi destekliyoruz. UMAD olarak protestoları şiddetle kınıyoruz.” ifadeler yer aldı.

Açıklamada şu görüşler kaydedildi:

“İnsanlık ile bağdaşmayan bu çirkin saldırı karşısında Müslümanları sağduyu ile Kuran’a ve İslam’ın emirlerine sahip çıkmaya davet ediyoruz. Müslümanların onur ve ahlakına yakışan her türlü haklı düşünceyi destekliyoruz. Bunlar; Kuran’ı yakmaya kalkan fakirler elbette Kuran’a zarar veremezler, çünkü ‘Kur’an’ı biz indirdik, mutlaka koruyacağız’ ilahi emriyle Hicr 9) Kur’an-ı Kerim hidayet kaynağıdır, gönüllere şifadır. O, tahrif edilmeden günümüze kadar gelmiştir ve kıyamete kadar korunarak ebedî olarak kalacaktır. Kâfirler istemese de, Allah nurunu tamamlayacaktır.”

prof. Karataş, bildiriyi okuduktan sonra, Regaip Kandili’nin kutlanacağı perşembe akşamı sosyal medyada “Kur’an’a Sahip Çıkın” ve “Kur’an’ı Koruyun” sloganlarıyla etiket açacaklarını bildirdi. “Ramazan orucu” ile gündem oluşturmak istediklerini kaydeden Başkan, “Her eve bir Kuran” etiketiyle sosyal medyada Kuran’a olan saygı ve sevgiyi tescil ettireceklerini kaydetti.

Diğer katılımcılar da Kuran’ın yakılması ve yırtılması olaylarını protesto eden basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu