Haber

Ankete göre Amerikalıların yüzde 70’i Biden’ın yeniden seçilmek için aday olmasını istemiyor

ABD çapında yapılan ankete katılanların yüzde 70’i, ABD Başkanı Joe Biden’ın 2024 başkanlık seçimlerinde ikinci kez aday olmasını istemediklerini belirtti.

CNCBC televizyonu ve All-America Economic Research şirketi, ABD genelinde 2024 seçimlerini araştırdı.

Ankete göre ABD halkının yüzde 70’i Biden’ın 2024’te yeniden seçilmek için aday olmasını istemiyor.

Demokrat Parti seçmeninin yüzde 57’si Demokrat lider Biden’ın ikinci dönem aday olmaması gerektiğini belirtirken, bu oran Cumhuriyetçilerde yüzde 86, kendini bağımsız olarak tanımlayan seçmenlerde yüzde 66 oldu.

Biden’ın lider olarak görevini yaptığını düşünenlerin oranı Ekim’de yüzde 46’dan Kasım’da yüzde 41’e geriledi.

Biden’ın ekonomiAnkete katılanların sadece yüzde 14’ü ekonominin çok iyi olduğunu belirtirken, politikaları onaylayanların oranı yüzde 38’de kaldı.

Ankete katılanların büyük çoğunluğunun yaşı ve sağlık durumu gerekçe gösterilerek Biden’ın göreve aday olmasını istemediğini belirttiği anlaşılan anket, yanıt verenlerin yüzde 61’inin 2024 adaylığını açıklayan eski Başkan Donald Trump’ı istemediğini ortaya koydu. geçen ay, bir dönem daha aday olmak için.

Ankette, Cumhuriyetçilerin yüzde 37’si, bağımsızların yüzde 61’i ve Demokratların yüzde 88’i dahil olmak üzere yanıt verenlerin yüzde 61’i, Trump’ın ikinci bir dönem için aday olmasını istemediklerini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu