Haber

Azerbaycanlı gazeteciden Türkiye’deki seçimlere ilişkin nokta nokta gözlemler!

  • News7 – ÖZEL

Azerbaycan-Türkiye Rezidans (ATEV) İcra Direktörü Gazeteci Toğrul AllahverdiTürkiye’deki seçimler hakkında Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşlideğerli açıklamalardakurmak.

SEÇİMLER SADECE TÜRKİYE İÇİN DEĞİL

Seçimlerin Türkiye’nin yanı sıra Türk ve İslam alemini de ilgilendirdiğini kaydeden Toğrul Allahverdi, ” Türk dünyasından İslam dünyasına kadar geniş bir coğrafyayı ilgilendirdiğini söyleyen) Bu seçim sadece Türkiye’nin değil, Azerbaycan, Türkiye ve İslam dünyasının da tercihi..” söz konusu.

TÜRK DÜNYASI ERDOĞAN’A TEŞEKKÜRLER BİRLEŞİN

Cumhurbaşkanı Erdoğan sayesinde Türk dünyasının birleştiğini belirten Allahverdi, başka hiçbir cumhurbaşkanının bu davayı taşıyamayacağını söyledi. Seçimleri titizlikle takip ettiklerini kaydeden Allahverdi, şu ifadeleri kullandı:

TÜRK MİLLİ OY VERİRKEN YÜZ KEZ DÜŞÜNMELİ

14 Mayıs seçimlerinin asrın seçimleri olduğunu belirten Allahverdi, vatandaşın oy kullanırken yüz kere düşünmesi gerektiğini söyledi. Azerbaycanlı gazeteci şunları söyledi:

KARABAĞ SAVAŞI TÜRKİYE’NİN GÜCÜNÜ GÖSTERDİ

senin muhalefetin BaykarVe savunma Sanayii Hakkındaki söylemlerine tepki gösteren Allahverdi, Türkiye’nin son yıllarda dünyaya meydan okuduğunu söyledi. Türkiye’nin Karabağ SavaşıileGücünü gösterdiğini belirten Allahverdi, şöyle konuştu:

SELÇUK BAYRAKTAR BİR KAHRAMAN

Allahverdi, Azerbaycan halkının Selçuk Bayraktar’ı bir kahraman ve gazi olarak gördüğünü söyledi. Azerbaycan’da herkes Selçuk Bayraktar’a kardeşim der. Çünkü Selçuk Bayraktar, Karabağ gazisi de olsak, kahraman da olsak, sembol de onlardan biri..” söz konusu.

BAYKAR ARTIK AZERBAYCAN’IN GELECEĞİ

Baykar Teknoloji’nin yapılan protokollerle artık Azerbaycan’ın geleceğine sahip olduğuna dikkati çeken Allahverdi, şöyle konuştu:

“ATATÜRK’E İHANET ETMEK”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun SİHA açıklamasına tepki Toğrul AllahverdiCumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimi kazanacağını söyledi. KılıçdaroğluTürkiye’nin Atatürk’e ihanet ettiğini söyleyen Allahverdi, şu ifadeleri kullandı:

SEÇİMİ KAZANAMADAN BAYRAKTAR’A SALDIRIYA BAŞLADILAR

Azerbaycanlı gazeteci Allahverdi, Baykar ve Bayraktar ailesine yönelik saldırıların seçimi kazanmadan başladığını söyledi. Daha seçilmeden Baykar firmasına ve Bayraktar ailesine saldırmaya başladılar. Bunlar seçilirse ne olur? Bunun düşüncesi bile kötü. Onun için dualarımız komşularımızla, Türk halkıyla..” söz konusu.

“HDP İLE MASAYA OTURANLARA DURUM”

Allahverdi, kendisine milliyetçi ve Kemalist diyenlerin HDP ile masaya oturmasına tepki göstererek, şunları söyledi:

TÜRK HALKI ERDOĞAN’IN YANINDA OLMALIDIR

14 Mayıs seçimlerinde Erdoğan’ı desteklemeye davet eden Allahverdi, sözlerini şöyle tamamladı:

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu