Ekonomi

Borsa İstanbul güne yükselişle başladı

Investing.com – BIST 100 güne %1,14 artışla 8.101,23 puandan başladı.

BIST 100 endeksi dün önceki periyotlara göre yüzde 0,17 oranında kısmi yükseliş kaydederek günü 8.010 puandan kapattı. Dün BIST 100’de günlük işlem hacmi 76 milyar TL oldu. Bu hacim toplam işlem hacminin %67’sini oluşturdu. Endekste yer alan hisselerden 47’si değer kazanırken, 47 hisse ise günü ekside kapattı.

Borsa İstanbul’daki olumlu açılışın ardından ilk dönemlerde alıcı eğilimi devam etti. Güne en çok taleple başlayan şubelerden biri ticaret, bankaVe iletişim gerçekleşti. Eksiden başlayan dallanma yokken bilişim, sporVe turizmtalebin en az olduğu segmentler olarak kaydedildi.

BIST 100’de güne hızlı başlayan hisseler

BIST 100 endeksinde yer alan hisse senetlerinden açılışta en çok yükselen 5 hisse senedi şöyle:

  • KMPUR
  • SDTTR
  • KLSER
  • EGEEN
  • KONYA

İlk dönemlerde kısmi düşüşle devam eden BIST 100 hisseleri TATENVe EKGYOolmuş.

Borsa İstanbulkarşısında AVTURVe METURAçılışta tavan fiyata ulaşan hisseler arasında en çok yükseliş gösteren hisseler oldu. BAYRAKHisse senedi baz fiyatından başlayarak düşüşünü sürdürdü.

InvestingPro ile Yatırım Dünyasına Hakim Olun

Finans dünyasında gerçek bir değişim için InvestingPro ile tanışın! Borsa verilerinden uygun fiyatlara, sağlık durumu analizlerinden profesyonel grafiklere kadar her şey başarıya giden yolda size rehberlik etmek için burada. Özel indirim kuponlarımız ile seçtiğiniz planda %60’a varan avantajlara sahip olursunuz. INVTROZEL1A Ve INVTROZEL2 31 Ocak’a kadar bu kodlarla bu fırsatı kaçırmayın. Çünkü eksiksiz bir yatırım, mükemmel araçlarla başlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu