Haber

Gaziantep’te Sudanlı öğrenci işyeri sahibi tarafından bıçaklanarak öldürüldü

Gaziantep’te öğrenim gören Sudanlı öğrenci Atta Almanan, maaş konusunda tartıştığı yarı zamanlı çalıştığı kafede vatandaşı olan iş yeri sahibi tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Olay anları yakındaki bir iş yerinin güvenlik kameralarına saniye saniye yansırken, katil zanlısı iş yeri sahibi gözaltına alındı.

Olay, dün gece Şahinbey ilçesine bağlı Yeditepe Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Gaziantep Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi hazırlık öğrencisi Sudanlı Atta Almanan (23), vatandaşı Abobaker Altahir Suloman Hassan’a ait kafede yarı zamanlı çalışıyordu. Almanan, çalıştığı kafede 1 aylık maaşını isteyince, sahibiyle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışma kavgaya dönüştü.

Sudanlı işletme sahibi tarafından bıçaklanan Sudanlı öğrenci hayatını kaybetti

Kavga sırasında Sudanlı işletme sahibi Abobaker Altahir Suloman Hassan, Sudanlı öğrenci Atta Almanan’ı vücudunun çeşitli yerlerinden bıçakladı. Olayın ardından Almanan ağır yaralanırken, bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sudanlı öğrenci, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Almanan, hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve hayatını kaybetti. Öğrencinin cansız bedeni, Gaziantep Adli Tıp Kurumu’ndaki işlemlerin tamamlanmasının ardından arkadaşlarına teslim edildi. Cenazesinin önümüzdeki günlerde memleketine gönderileceği öğrenildi.

Olay anları çevredeki iş yerinin güvenlik kamerasına kaydedildi.

Olay anları yakındaki bir iş yerinin güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde, yolda yürüyen ikilinin aniden birbirlerine saldırıp kavga etmesi üzerine Abaker Altahir Suloman Hassan’ın Atta Almanan’ı bıçakladığı anlar görüldü. Bıçaklanan Atta Almanan’ın bir süre kıvrandıktan sonra yere düştüğü anlar da sahnelerde yer aldı.

“Para konusunda tartıştılar, ardından işletme sahibi beni bıçakladı.”

Olayla ilgili açıklama yapan Atta Almanan’ın arkadaşı Amrullah Al-fakir Al-Sıddık, “Bıçaklayan işyeri sahibi, bıçaklanan ise çalışan olarak çalışan arkadaşımızdı. Sorun vardı. İkisi arasında. Nedenini tam olarak bilmiyoruz ama para konusunda tartıştılar. Sonra da işletmenin sahibi.” “Beni bıçakladı. Almanan burada okuyordu. Bir buçuk yıldır da Gaziantep’teydi” dedi.

Katil zanlısı işyeri sahibi gözaltına alındı

Öte yandan olayın ardından katil zanlısı iş yeri sahibi Abobaker Altahir Suloman Hassan, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alındı. Şüphelinin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi. – GAZİANTEP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu