Haber

Merkezin başkanlığına Hafize Gaye Erkan’ın atanması dünya basınında geniş yankı buldu.

28 Mayıs Pazar günü yapılan 2’nci tip Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomiyönetiminde radikal adımlar atmaya devam ediyor.

YILDIRIM TAKIMINI KURMAK İÇİN DÜĞMEYE BASIN

OyArdından açıklanan yeni kabinede Hazine ve Maliye Bakanlığına Mehmet Şimşek atanırken, tecrübeli isim ekonominin başına geçmesinin ardından kendi ekibini kurmaya başladı.

MERKEZ BAŞKANLIĞINA HAFZE GAYE ERKAN ATANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı’na Hafize Gaye Erkan atandı. Resmi Gazete’de yayımlanan kararla Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkanlığı’na Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Merkez Bankası Başkanlığı’na ise Hafize Gaye Erkan atandı. Atamalar Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2, 3 ve 7. maddelerine göre yapılmıştır.” kelimeler yer aldı.

“ERDOĞAN, ABD’DE FİNANS MÜDÜRÜ…”

Türkiye’deki gelişmeleri yakından takip eden dünya basını, Hafize Gaye Erkan’ı manşetlerine taşıdı. İngilizce haberlerReuters ajansı, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’de finans müdürü olan Hafize Gaye Erkan’ı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası başkanlığına atadı.”

YILLARDIR ÇOK BÜYÜK BİR MESLEĞİ OLDUĞUNA DİKKAT

Erkan’dan bahseden gazeteler arasında Alman Witschafts Woche gazetesi de yer aldı. Haberde, Erkan’ın yıllarca ABD’de çok iyi bir kariyere sahip olduğuna dikkat çekildi. Bloomberg de sabah saatlerinde gazetelerin gündeminde Erkan’dan bahsediyordu. Haberde Erkan’ın Türkiye’nin ilk kadın TCMB başkanı olduğu belirtildi. Haberin devamında Erkan’ın kariyeri detaylı olarak ele alındı.

ATİNA’DA DA GÜNDEM OLDU

Yunanistan’ın gündemi Hafize Gaye Erkan’dı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararından bahseden gazete, “Erkan Hanım’ın şu an niyetinin ne olduğu hiç bilinmiyor” sözlerine yer verdi. Erkan, bir başka Yunan gazetesi Kathimeri’nin de gündemindeydi. Gazete, Erkan’ın mesleğini incelediklerinden bahsetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu