Haber

Meteoroloji’den 3 bölgeye uyarı! Birçok il sağanak ve fırtınaya teslim olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı son değerlendirmelere göre, yurdumuzun iç ve batı kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ve Batı Karadeniz bölgeleri ile Mersin ve Karaman çevreleri yağışlı ve az bulutlu. sağanak, İç Ege ve Batı Akdeniz’de yüksek kesimlerin sulu ve karlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

KÜTLE VE SİS BEKLENİYOR

yağış; Ege ve Batı Akdeniz ile Balıkesir’in güneydoğusunda kuvvetli, Antalya’nın bazı kesimleri, Isparta’nın güney ilçeleri ve Burdur’un doğu ilçelerinde çok kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde pus ve sis bekleniyor. Hava sıcaklıklarının yağışlı havayla birlikte batı kesimlerde 2 ila 5 derece düşeceği, kuzey, iç ve doğu kesimlerde ise mevsim normalleri civarında seyretmeye devam edeceği iddia ediliyor.

KUVVETLİ RÜZGARA DİKKAT

Rüzgar çoğunlukla güney ve batı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da kuzey yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette, kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa şeklinde eseceği iddia ediliyor).

YERLERDE ŞİDDETLİ YAĞMUR

yağış; Ege ve Batı Akdeniz ile Balıkesir’in güneydoğusunda kuvvetli, Isparta’nın güney ilçeleri ile Burdur’un doğu ilçelerinde çok kuvvetli esmesi beklenirken yer yer şiddetli olması, gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması bekleniyor. ani sel, sel, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve fırtınalar ve ulaşımda aksamalar. ve dikkatli olunmalıdır.

Rüzgarın; Batı Akdeniz, İç Ege, Batı İç Anadolu ve Bolu çevrelerinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli aralıklarla fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden; Çatının uçması, ağaç ve direklerin düşmesi, ulaşımın aksaması, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri gibi aksiliklere karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu