Haber

Reyhanlı Devlet Hastanesi’nin eksi ikinci katında neler var?

HATAY – Depremin en çok vurduğu illerden biri olan Hatay’da sağlık hizmetleri verilmeye devam ediyor. Bu hizmetlerin verildiği hastanelerden biri de Reyhanlı Devlet Hastanesi’dir. Ancak burada çalışan bir sağlık çalışanı, hastanenin deprem öncesi açık olan eksi ikinci katına girişlerine izin verilmediğini, çatlakların olduğu birinci katta panik içinde çalıştıklarını söyledi.

YEMEK ÇADIRI KULLANILMIYOR

Hastaneye dışarıdan bakıldığında duvarlarda çatlaklar olduğu görülmektedir. Hastanenin bahçesine çadır kuruldu. Bu çadır başlangıçta işçiye yemek vermek için tasarlanmıştı, ancak daha sonra bu karardan vazgeçildi. Görüştüğümüz hastane çalışanı yemeklerini üst katlarda yemek zorunda kaldıklarını ve bu katlardan artçı sarsıntılar nedeniyle yemek yiyemeden indiklerini söylüyor.

MEYYİT GELİYOR…

Personeli, depremden haftalar sonra enkazdan çıkarılan cesetlerin hastaneye getirildiğini bildirdi. Günlerce izin alamadığını söyleyen sağlık çalışanı, bahane uydurmak istediğini ancak depremde birinci derece yakınlarını kaybetmediği için talebinin kabul edilmediğini söylüyor. Hastane çalışanının Sağlık Bakanlığı’na da bir araması var: “Tükenmişlik sendromunu yaşamaya başladık. Bize atama hakkı vermelerini istiyoruz. Dışarıdan eleman getirseler çok daha sağlıklı olur. daha sağlıklı çalışsınlar.Yer değişikliğine izin vermeliler.”

GİZEMLİ KAT

Reyhanlı Devlet Hastanesi’nin bir katı deprem sonrası kullanılmadığı için dikkat çekiyor. Hastanenin eksi ikinci katının kapıları kapalı. Bu kata hastane personeli dahil hiç kimse giremez. Sağlık çalışanının ifadesine göre deprem sonrası kolonlarda çatlaklar olduğu için bu kat kapatılıyor. Ayrıca eksi ikinci katın hastane çalışanı da hasta yakınlarının giremediğini belirterek, “Eksi ikinci katın kapılarının neden kapalı olduğunu açıklamaları gerekiyor. Önce ekside çalışan personeller” dedi. zemin de çok huzursuz.”

Konuyla ilgili telefonla aradığımız Reyhanlı Devlet Hastanesi’nden rastgele bir yetkiliye ulaşamadık.

yahsihan-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu