Haber

TDV, başkentte depremzede çocuklar için etkinlik düzenledi

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremin ardından barınmak için Ankara’ya gelen çok sayıda afetzede ailesini Diyanet Akademi Rıfat Börekçi Eğitim Merkezi’nde ağırlıyor.

Depremzedelerin tüm ihtiyaçları Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından karşılanırken, eğitim merkezinde kalanlara moral desteği ve moral sağlamak amacıyla uzmanlar tarafından çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Aileleri ile birlikte eğitim merkezinde kalan çocuklar da unutulmadı. TDV Kadın Aile ve Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü, çocukların depremde yaşadıkları travmayı atlatabilmeleri ve yüzlerini güldürebilmeleri için çizgi film ve kukla etkinliği düzenledi.

Eğitim merkezinde çocuklar için hazırlanan oyun parkında Tiyatro Sanatçısı Mehmet Tahir İkiler tarafından “Meddah Amcadan Masallar ve Kocaman Geveze Kuklalar” adlı çocuk etkinliği düzenlendi.

Depremzedeler gösteriyi aileleriyle birlikte izlediler ve keyifli vakit geçirdiler. Çocukların memnuniyeti ailelerine de moral oldu. Etkinliğe depremzedelerle oyuncaklarını paylaşan Başkentli çocuklar da katıldı.

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Çetin, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak depremzedelerin ihtiyaçlarını karşıladıklarını, çocuklara yönelik çeşitli etkinlikler düzenlediklerini anlattı.

Çocuklara moral vermek amacıyla düzenlenen meddah ve kukla etkinliği hakkında bilgi veren Çetin, “Misafirlerimize her konuda destek olmaya devam ediyoruz. Depremden belki de en çok etkilenen çocuklarımızın travmalarını atlatıp sosyalleşmesi için etkinlikler düzenliyoruz. • Depremzede çocuklarımıza psikososyal ve manevi rehberlik çerçevesinde destek verilmektedir. Onları gülümsetebilirsek ne mutlu bize.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu